Scurt rezumat al găzduirii web.

Pe scurt, găzduirea web constă în a face un site web permanent accesibil utilizatorilor de Internet prin acces la un server. În calitate de proprietar al serverului(lor), compania cu care faci afaceri devine, prin urmare, gazda site-ului tău.

Datele care codifică un site web (inclusiv codul HTML și CSS) sunt grupate în mai multe fișiere și apoi plasate pe un server, el însuși administrat de gazdă. Datele conținute pe server vor fi apoi traduse de browserul tău pentru a permite afișarea site-ului web cu toate aceste componente așa cum apare în fața ochilor tăi. Reține că gazda web poate oferi servicii suplimentare, cum ar fi protecția împotriva virușilor pentru site-ul dvs. sau un serviciu de rezervă.

Departe de a fi oferită sub o singură formulă, găzduirea se prezintă sub mai multe forme, fiecare având punctele sale forte și punctele sale slabe. În orice caz, serverele vor trebui să aibă lățime de bandă efectivă (cel puțin 100 Mbps, ceea ce înseamnă că viteza de descărcare va fi de aproximativ 100 megabiți pe secundă).

Diferitele tipuri de găzduire web.

Hosting Partajat: Găzduirea partajată constă în a permite multor site-uri (care se pot număra chiar în mii) să partajeze resursele unui singur server. Întrucât serverul este astfel ocupat simultan de un număr mare de site-uri, costurile aferente acestei opțiuni sunt considerabil reduse și sunt deci cuprinse între 25 și 50 RON pe lună.

Deși din punct de vedere economic această alegere prezintă un anumit avantaj, prezintă o problemă foarte enervantă. Într-adevăr, dacă unul dintre site-uri este foarte ocupat, va monopoliza o mare parte a memoriei și va afecta, prin însuși, funcționarea celorlalte site-uri a căror viteză de încărcare va fi redusă.

Cu toate acestea, dacă viteza de încărcare nu este un factor deosebit de important în cazul tău, găzduirea partajată poate fi o idee bună. Ne gândim în principal aici la site-uri în curs de dezvoltare, site-uri a căror configurație nu prezintă un grad mare de complexitate și la cele cu un nivel de trafic scăzut sau mediu.

Găzduirea Worpres: Precum sugerează și numele, găzduirea WordPress este o formă de găzduire configurată și optimizată pentru administrarea conținutului în sistemul WordPress. Ideal pentru site-uri de prezentare, de știri, bloguri și magazine online WooCommerce.

Găzduirea dedicată, la rândul său, constă în găzduirea unui singur site pe server, care este utilizat în principal pentru site-urile a căror rată de trafic lunar este foarte mare (câteva zeci de mii de vizitatori) precum și doar pentru cele a căror confidențialitate a informațiilor este vitală. . În plus, companiile mari preferă acest tip de găzduire, deoarece oferă protecție la nivel înalt împotriva potențialelor atacuri de hacker. Ca preț, găzduirea dedicată va costa în jur de 500 RON pe lună.

Distribuie această postare, alege-ți platforma!

Abonează-te la Noi.

Pentru a fi mereu la curent cu ceea ce postăm.

Continuă să citești

Obține o consultanță.

Telefon: (+40) 726-725-126

Trimite o cerere

Folosind butonul de mai sus