Numele domeniului și înregistrarea acestuia.

Un nume de domeniu acționează ca o adresă pe care oamenii o folosesc pentru a găsi un site web pe internet. Oamenii îl vor introduce în bara de căutare a browserului lor web pentru a ajunge la site-ul tău.

Fiecărui site web și fiecărui server de pe Internet i se atribuie un șir de numere numit adresă IP. Cu toate acestea, deoarece este dificil de memorat numerele, numele de domenii au fost inventate.

Un nume de domeniu constă dintr-un domeniu de nivel al doilea și un domeniu de nivel superior (TLD). Domeniile de nivel al doilea sunt cuvintele sau expresiile pe care le găsiți, în timp ce domeniile de nivel superior sunt extensiile care urmează.

De exemplu, în cazul flap.ro , domeniul de nivel al doilea este flap , iar .ro este TLD-ul.

Pentru a dobândi drepturile asupra unui nume de domeniu personalizat , trebuie să îl înregistrați la un registrator de nume de domeniu – aceasta este o companie sau organizație care vinde și gestionează înregistrările de nume de domenii ex: roTLD.

Registratorii de nume de domeniu sunt listați de ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) și îi raportează ori de câte ori există o achiziție prin editarea bazei de date cu informații despre proprietatea domeniului.

Puteți verifica disponibilitatea domeniului pe care doriți să-l obțineți și îl puteți înregistra folosind un verificator de domenii. De exemplu, puteți merge pur și simplu la verificatorul de domenii al site-ului www.rotld.ro și introduceți numele dorit în bara de căutare, sau achiziționa direct de la o firmă de hosting.

Se vor afișa disponibilitatea domeniului ales și diferitele extensii de domeniu, precum și prețurile. Dacă domeniul este preluat, controlerul de domeniu vă va oferi alternative la acest nume (în cazul firmelor de hosting).

Odată ce ați găsit numele dorit, tot ce trebuie să faceți este să faceți clic pe butonul adăugați în coș și să selectați perioada de înregistrare.

Tipuri de extensii de domeniu.

Există sute de extensii de domenii disponibile și este posibil să le cunoașteți deja pe unele, cum ar fi .com și .net, cele două TLD-uri cele mai utilizate pe scară largă. Iar pe plan local, cel mai cunoscut este .ro

Totodată cu ajutorul acestor extensii de domeniu se pot creea și adrese de email business, cum ar fii contact@domeniultău.ro, pentru mai multe detalii și cum poți face acest lucru Click Aici.

Abonează-te la Noi.

Pentru a fi mereu la curent cu ceea ce postăm.

Continuă să citești

Obține o consultanță.

Telefon: (+40) 726-725-126

Trimite o cerere

Folosind butonul de mai sus